ANUNȚ IMPORTANT pentru studenții români aflați în mobilități academice europene sau internaționale

UPB Guide for Teaching and Learning Remotely
26 martie 2020
International Relations Office
8 aprilie 2020

Ministerul Afacerilor Externe transmite o serie de recomandări cu privire la  procedurile pe care trebuie să le urmeze studenții romani aflați în mobilități academice europene sau internaționale, pentru revenirea în țară.

 

 

  • Studenții, grupurile de studenți sau coordonatorii acestora pot contacta misiunea diplomatică sau oficiul consular din statul de reședință pentru a fi luați în evidență și pentru clarificarea situației acestora în vederea repatrierii sau pentru identificarea unor modalități de repatriere;

 

  • Aceștia își pot notifica prezenta în statul de reședință fie direct la telefonul de urgență al misiunii diplomatice sau oficiului consular, fie prin intermediul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Romani din Străinătate (CCSCRS).

 

  • Coordonatele de contact ale misiunilor diplomatice / oficiilor consulare și ale CCSRCS se regăsesc la următorul link. De asemenea, studenții români pot apela și Call Center-ul dedicat MAE, la numărul 0040.214.312.059, pentru comunicarea coordonatelor de contact și a situației în care se regăsesc.

 

  • Studenții/coordonatorii grupurilor trebuie să cunoască și să furnizeze misiunii diplomatice date exacte cu privire la numărul persoanelor care solicita sprijin, locațiile în care aceștia se află, dacă dețin documente valabile de călătorie/identificare, precum și orice alte informații care pot sprijini oficiul diplomatic în identificarea/stabilirea unei posibilități de repatriere.

 

  • După contactarea misiunii diplomatice sau a oficiului consular cel mai apropiat și clarificarea situației studentului/grupului de studenți, misiunile diplomatice îi vor informa cu privire la posibilitățile de repatriere (aeriană sau rutieră), în funcție de situația din statul de reședință.

 

 

În prezent, în majoritatea statelor europene au fost impuse diverse restricții de intrare și deplasare, context în care MAE, cât și misiunile sale diplomatice se implică în procesul de repatriere a cetățenilor români aflați în spațiul comunitar sau în state terțe, inclusiv prin coordonarea în cadrul Mecanismului de Alertă Civilă al UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Română
Call Now Button