Universitatea POLITEHNICA din București, partener în cadrul proiectului BIOLEV

Rectorul UPB, Domnul Mihnea Costoiu, prezent la Astana în cadrul evenimentelor organizate sub egida Expoziţiei Internaţionale Expo 2017 Astana
26 iunie 2017
At a national level, University POLITEHNICA of Bucharest ranked first position in SCImago Institutions Rankings
20 septembrie 2017

Proiectul de cercetare intitulat „INSTALAȚIE PENTRU OBȚINEREA PRIN LEVITAȚIE ÎN ATMOSFERA INERTĂ A ALIAJELOR BIO-COMPATIBILE UȘOARE DE ÎNALTĂ PURITATE – BIOLEV” este propus de o echipă interdisciplinară alcătuită din Coordonator S.C. AAGES SRL din Târgu-Mureș, P1 – Universitatea POLITEHNICA din București și P2 – Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, având ca scop realizarea unei instalații flexibile pentru topire și tratare termică în câmp de curenți de înaltă frecvență  (inducție) a aliajelor ușoare, bio-compatibile și bio-resorbabile, în conditii de puritate avansată. 
Ideea proiectului a apărut, în cadrul acestui parteneriat, din necesitatea de a se elabora aliaje ușoare reactive bio-compatibile și bio-resorbabile pentru implanturi, din sistemul Mg-Ca. Obținerea aliajelor speciale cu puritate avansată presupune eliminarea oricăror posibilități de impurificare în procesul de topire și solidificare. Impurificarea se poate produce, fie din mediul de lucru (gaze dizolvate sau reactive), fie din interacțiunea cu creuzetul sau din încărcătura metalică. Dacă se utilizează materiale metalice de înaltă puritate, efecte nocive pot aparea din interacțiunea cu peretii creuzetului în timpul topirii, chiar dacă se utilizează atmosfera de protecție inertă. Pentru a evita acest efect nedorit se utilizează instalații care permit topirea în levitație, adică prin sustentația electro-magnetică cu curent de inducție a topiturii metalice. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Română
Call Now Button