O echipa de studenți din Facultatea de Inginerie Aerospațială a obținut Premiul ,,The Airbus Safran Launchers”

The French Embassy in Romania
29 mai 2017
the University Politehnica of Bucharest hosted the delegation of the Chinese Alumni Association of Ningbo University
13 iunie 2017

O echipă formată din studenți ai Facultății de Inginerie Aerospațială, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, a obținut premiul ,,The Airbus Safran Launchers” în cadrul unei competiții de mare anvergură internațională.

Echipa studenţilor UPB a participat în data de 8 iunie la cunoscuta competiţie internaţională ,,Student Aerospace Challenge”, aflată la cea de-a XI-a ediție, alături de cele mai prestigioase şcoli de aeronautică din Europa, impresionând atât membrii juriului, cât şi pe ceilalţi participanţi prin seriozitatea şi complexitatea proiectului prezentat.

Competiţia ,,Student Aerospace Challenge” a fost organizată de către Agenţia Spaţială Europeană, împreună cu Clubul European de Astronautică, la Musée de l’Air et de l’Espace, Le Bourget.

Echipa Facultății de Inginerie Aerospațială a fost coordonată de către profesorii Grigore CICAN și Alina BOGOI și formată din următorii studenți: Sebastian Milu-Vaidesegan, Mihnea Gall, Monica Manole, Sorin Păun și Adina Ungureanu.

,,Acest premiu răsplătește pasiunea și creativitatea studenților noștri, dar și performanța și tradiția școlii românești de inginerie aerospațială. Am mai luat premii similare anii trecuți și am putea lua și mai multe, dacă tinerii noștri și-ar învinge timiditatea de a se înscrie în astfel de competiții. În întreaga istorie a aviației și a cuceririi spațiului, românii au performat, începând cu Traian Vuia la Montesson, în 1906, Henri Coandă la Paris, în 1910 și cu Aurel Vlaicu la Aspern, Austria, în 1912. Acum exact 105 ani, într-o competiție internațională de prim rang, Aurel Vlaicu câștiga 5 premii pentru evoluțiile avionului conceput și construit de el, Vlaicu II. Dedicăm premiul studenților noștri de astăzi, memoriei acestor pionieri ai aviației și astronauticii românești,” a declarat domnul decan al Facultății de Inginerie Aerospațială, Octavian Thor Pleter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Română
Call Now Button